Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın anında tahliyeye imkân veren yangın bapsı, gayrı zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış kapısı adına bina ön aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için yürekyapısı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı elan buna destelı olarak elan ucuz olmaktadır.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam akort sağlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi spesiyalist kadromuz ve dişi çalışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir yapıda yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi sinein;

Yangın Kapısı, acil durumlarda gestaltdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve insanoğlu yaşamını asliye meydan, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran sınırlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir özge özelliği kilit + grup seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın kapısı nedir ve ne çalışmae yarar? yangın kapısı Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini hazırlamak midein kullanılan bir bapdır.

Sırça yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve ekseri modern binalarda kullanılır.

Montaj sürecinde yöntem olarak tüm kurallara munis şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın kapısı, dünyaarı düz açılacak şekilde kullanılır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları tabiatıyla otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlıklı bir şekilde hadise yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yeni meydana getirilen konutlarda  bodrum katlar dahil 4 tabakaı geçmeyen konutlar, hareketsiz evler, koşa evler ve nöbet evler gibi konutlarda, hiç kullanıma hitap eden binalarda kaçış mesafesine denetlemelmaksızın normal merdivenlerle esenlanabilmekte ve sair herhangi bir özellik aranmamaktadır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar”

Leave a Reply

Gravatar